Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън и министърът на търговията на

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън и министърът на търговията на
Коментари Харесай

САЩ и Япония обсъждат Китай и Русия

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън и министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо се срещнаха в петък с външния министър на Япония Йошимаса Хаяши и министъра на търговията Коичи Хагиуда, с цел да обсъдят заплахата от Китай и съветската инвазия в Украйна.

В дневния ред на срещата беше и съвместното проучване на Съединени американски щати и Япония за чипове от последващо поколение за основаване на сигурен източник на жизненоважни съставни елементи.

Блинкън съобщи, че като първа и трета по величина стопански системи в света е от решаващо значение двете страни да си сътрудничат, с цел да защитят " учреден на правила стопански ред ", тъй че всички страни да могат да се конкурират и да се възползват от него.

" За да се оправим дейно с това китайско икономическо въздействие, от значително значение е външната политика и икономическата политика да се разискват като едно, а не да се разискват външната политика и икономическата политика поотделно ", заключи Хаяши.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР